Rólunk

A Zöldpontnál nap mint nap azon dolgozunk, hogy vásárlóinknak a legjobb minőségű, friss és finom fűszernövényeket kínáljuk.

Kertészetünk története

A Zöldpont ’98 Kft. története a Kecskeméti Kertészeti Főiskola egyik üvegházában kezdődött, 1991-ben. Judit és én harmadéves hallgatóként kísérleti céllal kezdtük termeszteni a magyar piacon addig még szinte alig ismert fűszernövényeket. Az ötletet egy külföldi tanulmányút és néhány ételrecept adta, melyekben az összetevők között jó néhány olyan fűszernövény is szerepelt, amit szinte lehetetlen volt beszerezni az akkori magyar piacokon vagy zöldségboltokban. Elhatároztuk hát, hogy a főiskolán megszerzett és szakkönyvekből kiegészített tudásunkat felhasználva megpróbálkozunk a termesztéssel.

Első körben 18 féle növény magját szereztük be, majd a legnépszerűbbeket megtartva kezdtük keresni az értékesítési lehetőségeket.

Már akkor szilárd elképzelésünkké vált egy ezen alapuló kertészeti vállalkozás létrehozása, még ha sokan kételkedve fogadták is terveiket. Az addig ismeretlen fűszernövények nem hoztak azonnali sikert, a piac csak lassan nyitott az újdonság felé.

Ötlettől a megvalósításig

A főiskola elvégzése után 1992-ben Kecskeméten béreltünk egy 500 négyzetméter területű fóliaházat, ahol az addig szerzett tapasztalatainkat felhasználva, kitartásunknak és szakértelmünknek köszönhetően sikerült elérni, hogy fűszernövényeink egyre ismertebbé, kedveltebbé váljanak. Több helyi újság is elismerően nyilatkozott a vállalkozásról. A kereslet lassan növekedésnek indult, és egy idő után elkerülhetetlenné vált a további bővítés.

1996-ban családi segítséggel, a Judit nagyszülei által birtokolt albertirsai földterületen hozzáláthattunk álmaink megvalósításához. Mindezt saját erőből, lépésről lépésre haladva tettük.

A több mint két évtizedes munka eredményeként most 30.000 négyzetméteren folyik a termesztés, januártól decemberig. A speciális, többrétegű fóliával borított növényházakban zajlik a teljes folyamat a magvetéstől kezdve a kész növény csomagolásán át a szállítás pillanatáig. A saját cserepes termékek mellett importált és saját termesztésű vágott fűszernövényekkel, a tavaszi idényben pedig egynyári virág- és zöldségpalánta vásárral színesítjük a kínálatunkat. Annak érdekében, hogy termékeink minden egészségügyi és minőségi előírásnak megfeleljenek, a vetőmagokat, alapanyagokat és a saját tervezésű csomagolóanyagokat nagy körültekintéssel választjuk ki.

A gondosan megtervezett és összehangolt munkafolyamatoknak csak egy kisebb része gépesített, a több mint negyven főt foglalkoztató üzemben továbbra is az emberi tényezőn van a hangsúly. A szakértelem és tapasztalat mellett a megfelelő odafigyelés és gondoskodás biztosítja, hogy a növények valóban „szeretettel készüljenek”.

Manapság a Zöldpont ’98 Kft. fűszernövényei hazai viszonylatban a legtöbb áruházlánc polcain, de kisebb üzletekben és piacokon is megtalálhatóak. Rendszeresen szállítunk éttermek, pizzériák, koktélbárok és élelmiszeripari üzemek részére, de jelentős az export Szlovákiába, Romániába és Bulgáriába is.

Célunk a folyamatos fejlődés annak érdekében, hogy fűszernövényeinket a lehető legszélesebb körben megismertessük és megkedveltessük és megfeleljünk a folyamatosan változó piaci igényeknek.

Mindennapjaink képekben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap