Önöknek ajánljuk…

A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények.

A Koronás Cukor weboldalán (www.koronascukor.hu) például nagyon sok ilyen jellegű szörp, zselé és lekvár receptre bukkantunk, melyeket jó szívvel ajánlunk a kedves Olvasóknak. Ezekből egyet szeretnénk most megosztani Önökkel.

 

Citrusos gyógynövényszörp

Hozzávalók: 

1 csokor citromfű

1 csokor menta

10 szál rozmaring

1 narancs

1 citrom

1 kg Koronás Szirupcukor

750 ml víz

 

Elkészítés:

Mossuk meg a fűszernövényeket és töröljük szárazra egy törlőkendővel. A narancsot és a citromot is jól mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Töltsük a vizet egy edénybe, oldjuk fel benne a szirupcukrot és főzzük addig, míg a szirup átlátszó nem lesz. Adjuk a forró sziruphoz a fűszernövényeket, a narancs és a citrom karikákat, keverjük át, majd lefedve pihentessük 24 órán keresztül. Szűrjük le a szirupot, majd forraljuk fel és főzzük 3 percig. Töltsük forrón a sterilizált üvegekbe, majd jól zárjuk le.

Forrás: http://www.koronascukor.hu/

További blogbejegyzések

  • Aki a virágot szereti…

    Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...

  • Fűszer és csemege a Magyar Konyhában

    A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege

  • Bocus d’Or Europe 2022 döntő

    2021 őszén már beszámoltunk a Bocus d’Or elődöntőjéről és arról, hogyan járultak hozzá termékeink a versenyzők munkájához. A történet azonban itt még nem ért véget, hiszen tudtuk, hamarosan újabb nagyszabású esemény részesei lehetünk. 2022. március 22-én a HUNGEXPO területén ugyanis a szakmai látogatók részére megnyitotta kapuit a SIRHA Budapest 2022...

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap