Zöldpont blog

  • Önöknek ajánljuk…

    A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények. A Koronás Cukor weboldalán...

  • Aki a virágot szereti…

    Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...

  • Fűszer és csemege a Magyar Konyhában

    A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege

  • Bocus d’Or Europe 2022 döntő

    2021 őszén már beszámoltunk a Bocus d’Or elődöntőjéről és arról, hogyan járultak hozzá termékeink a versenyzők munkájához. A történet azonban itt még nem ért véget, hiszen tudtuk, hamarosan újabb nagyszabású esemény részesei lehetünk. 2022. március 22-én a HUNGEXPO területén ugyanis a szakmai látogatók részére megnyitotta kapuit a SIRHA Budapest 2022...

  • Főmenü Mini – Növényeink a tévében

    Január első felében különleges látogatókat fogadtunk kertészetünkben: a Duna TV stábja érkezett hozzánk, hogy felvételt készítsenek a csatorna Főmenü Mini sorozatához. A Főmenü egy 2020 karácsonyán indult gasztroműsor közismert vendégekkel és jobbnál jobb, otthon is elkészíthető ételekkel. Az első évad műsorvezető párosa, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész-rendező...

  • Az Év Honlapja 2021

    A 2021-es évet egy számunkra igazán megtisztelő és örömteli eseménnyel zártuk: a nem olyan régen létrehozott honlapunk „Agrár” kategóriában elnyerte “Az Év Honlapja” díjat. A pályázatot 2000-ben indította a Magyar Marketing Szövetség azzal a céllal, hogy különböző kategóriák szerint minden évben megtalálja és bemutassa a legkiválóbb hazai fejlesztésű honlapokat. A...

  • Termékeink a Bocus d’Or-on

    Nemrég óriási élményben volt részünk: lehetőségünk nyílt részt venni a Bocus d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar elődöntőjén, mely október 21-én került megrendezésre a Hungexpo területén. Termékeink fontos feladatot kaptak: a METRO zöldségpiacán segítették a versenyzőket, akik a kötelezően előírt alapanyagok mellé innen válogatták ki a számukra szükséges egyéb hozzávalókat. A két...

  • Kertészetünk a Kertészet és Szőlészet címlapján

    Októberben a Kertészet és Szőlészet hetilap 2021/41 számában adtunk interjút a cég lassan már három évtizedes történetéről, folyamatosan újuló termékeinkről, és egy jó csapat fontosságáról. Olvassa el cikkünket Harminc éve kínálnak zöldfűszereket »

  • Mikrozöldek – Az apróságokban rejlő erő

    Az utóbbi években az egészségtudatos táplálkozás iránti igény megnövekedett, ennek következtében pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a termékek, melyek nem csak az egészségünk megőrzésében segítenek, hanem emellett finomak, esetleg még esztétikai élményt is nyújtanak.A nem túl régen felfedezett mikrozöldek mindezen tulajdonságokkal egyszerre rendelkeznek. Mit nevezünk mikrozöldnek? Ezeket a „mikrozöldségnek”...

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap