Termékeink a Bocus d’Or-on

Nemrég óriási élményben volt részünk: lehetőségünk nyílt részt venni a Bocus d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar elődöntőjén, mely október 21-én került megrendezésre a Hungexpo területén. Termékeink fontos feladatot kaptak: a METRO zöldségpiacán segítették a versenyzőket, akik a kötelezően előírt alapanyagok mellé innen válogatták ki a számukra szükséges egyéb hozzávalókat.

A két fős – egy szakácsból és egy commis-ból (segédből) álló – csapatoknak egy hús- és egy halételt, három köretet, valamint a hús mellé egy mártást kellett készíteni, erre pedig összesen 5 óra 35 perc állt rendelkezésükre. Az idei évben a haltányér kötelező eleme a balatoni sudárponty és a bezdáni pirospaprika volt, a húsételé pedig a manglica tarja és nyelv, de emellett az állat bármely részét használhatták.

A verseny reggelén kisorsoltak egy meglepetés alapanyagot is, amely a snidling (metélőhagyma) lett. Nagy öröm volt számunkra, hogy ezt mi szolgáltathattuk a készülő fogásokhoz. A versenyzők körében mikrozöldjeink is sikert arattak, előszeretettel választották azokat táljaik díszítéséhez.

A négy induló csapat közül a nyertes Dalnoki Bence chef és Nyikos Patrik commis kettőse lett. Ők képviselik majd hazánkat a márciusban megrendezésre kerülő európai döntőn, melynek éppen Magyarország ad majd otthont. Innen a legjobb 12 csapat juthat tovább Lyonba, a világversenyre.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy részesei lehettünk ennek az igazán érdekes, izgalmas és látványos gasztronómiai megmérettetésnek. Gratulálunk a nyertesnek és természetesen minden versenyzőnek!

További blogbejegyzések

  • Önöknek ajánljuk…

    A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények. A Koronás Cukor weboldalán...

  • Aki a virágot szereti…

    Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...

  • Fűszer és csemege a Magyar Konyhában

    A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap