Termékeink a Bocus d’Or-on
Nemrég óriási élményben volt részünk: lehetőségünk nyílt részt venni a Bocus d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar elődöntőjén, mely október 21-én került megrendezésre a Hungexpo területén. Termékeink fontos feladatot kaptak: a METRO zöldségpiacán segítették a versenyzőket, akik a kötelezően előírt alapanyagok mellé innen válogatták ki a számukra szükséges egyéb hozzávalókat.
A két fős – egy szakácsból és egy commis-ból (segédből) álló – csapatoknak egy hús- és egy halételt, három köretet, valamint a hús mellé egy mártást kellett készíteni, erre pedig összesen 5 óra 35 perc állt rendelkezésükre. Az idei évben a haltányér kötelező eleme a balatoni sudárponty és a bezdáni pirospaprika volt, a húsételé pedig a manglica tarja és nyelv, de emellett az állat bármely részét használhatták.
A verseny reggelén kisorsoltak egy meglepetés alapanyagot is, amely a snidling (metélőhagyma) lett. Nagy öröm volt számunkra, hogy ezt mi szolgáltathattuk a készülő fogásokhoz. A versenyzők körében mikrozöldjeink is sikert arattak, előszeretettel választották azokat táljaik díszítéséhez.
A négy induló csapat közül a nyertes Dalnoki Bence chef és Nyikos Patrik commis kettőse lett. Ők képviselik majd hazánkat a márciusban megrendezésre kerülő európai döntőn, melynek éppen Magyarország ad majd otthont. Innen a legjobb 12 csapat juthat tovább Lyonba, a világversenyre.
Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy részesei lehettünk ennek az igazán érdekes, izgalmas és látványos gasztronómiai megmérettetésnek. Gratulálunk a nyertesnek és természetesen minden versenyzőnek!