Zöldpont blog

  • Portfolio Agrárdíjak 2021 – Az év kertészete jelölés

    A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztják a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről,...

  • Fűszernövények „más tollából”

    Korábbi bejegyzéseinkben már írtunk a fűszernövények kedvező tulajdonságairól, felhasználásukról, tartósításukról és hogy miért jobb választás a friss fűszer, mint a szárított. Célunk egy olyan ismeretanyag átadása a kedves Olvasó részére, amely a hagyományos és közismert tények mellett új, izgalmas információkkal is szolgál. A mai kor emberének azonban nem könnyű megfelelni;...

  • Snidlinges fehérbab hummusz

    Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Zizi receptjét olvashatjátok. Hozok nektek egy könnyen elkészíthető mártogatóst, olyan hummusz szerűt, csak ez most nem csicseriborsóból készül, hanem fehérbabból. Bármilyen főtt bab használható...

  • Fűszernövények frissen

    Ősidők óta az ételek elkészítésének alapvető és szinte nélkülözhetetlen kellékei a fűszerek. Az utóbbi évek gasztronómiai fejlődését a kereskedelem egyre bővülő kínálattal igyekszik támogatni, a már megszokott szárított fűszerek mellett megjelentek a friss fűszernövények is. Mitől lesz egy növény fűszer is egyben? A történelem során az ember először közvetlen tapasztalással,...

  • Tojáspörkölt

    Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Nagy Sanya receptjét olvashatjátok. Nos, ez egy nagyon egyszerű fogás. Anno nagyanyámék és anyám is úgy készítette, mint a sertéspörköltöt, csak rengeteg tojásból. Na...

  • Fűszernövények tartósítása

    Akik kedvelik és rendszeresen használják a friss fűszernövényeket, azoknál gyakran felmerül az igény, hogy minél tovább rendelkezésre álljanak ezek az illatos, aromás ízesítők. Aki saját ültetésű fűszernövénykerttel rendelkezik, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a növények nagy része – egy-két kivételtől eltekintve – a téli időszakban nem szüretelhető. Az egynyáriak...

  • Bazsalikomos ricottával töltött cannelloni paradicsomszószban

    Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Zizi receptjét olvashatjátok. Nagyon szeretem a zöldfűszereket, főleg frissen. Van egy zöldfűszeres kiskertem, minden évben késő tavasztól őszig onnan szedek kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót, zsályát,...

  • Fűszernövények a teraszon, balkonon

      Fűszernövényeinket nem csak a kertben vagy a lakásban tarthatjuk, hanem megfelelő hely lehet számukra az erkély, a terasz vagy a balkon is. Jól viselik a cserépben vagy balkonládában történő nevelést, remekül mutatnak más dísznövények között is, ráadásul sokkal több természetes napfényben lesz részük, mintha a lakásban tartanánk őket. Néhány...

  • Sült lazac – citromfüves fűszervajjal és krémes kukoricával

    Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Hadarik Rita receptjét olvashatjátok. A sült lazac az egyik legjobb vendégváró étel, különösen, ha ismered a sütésének a technikáját. A halat ritkán fűszerezzük direktbe,...

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap