Citromfüves sült csirkecomb – kívül ropog, belül szaftos
Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Hadarik Rita receptjét olvashatjátok.
Egy jó sült csirkecombhoz nem kell különösebb alkalom. Hétközben is gyorsan elkészíthető ízletes finomság, de ünnepi alkalmakkor is bátran az asztal fénypontja lehet. Ha játszol kicsit a színekkel és a fűszerekkel, akkor az egyszerű alapanyag szinte életre kel, és feledhetetlen élménnyé teszi az étkezést.
Most egy üde, tavaszi, könnyű citromfűvel megbolondított receptet mutatunk meg, amit fél óra alatt az asztalra varázsolhatsz, utána pedig nyugodtan bezsebelheted a dicséreteket.
Elkészítés:
- A mirelit ceruzababot olvaszd ki, majd enyhén sós vízben párold 5-6 percen át. Ha elkészült, szűrd le.
- A csirkecombok bőrös oldalát irdald be 3-4 helyen a bőrös oldalukon.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra légkeveréses fokozaton.
- A citromfüvet aprítsd finomra.
- A combokat tedd egy keverőtálba, sózd, fűszerezd frissen tört rózsaborssal, és a citromfű felével.
- Hagyd 30 percet pácolódni a konyhapulton.
- Majd hevíts fel egy serpenyőt, tedd bele a vajat és az olívaolajat.
- A csirkéket a bőrös oldalukkal lefelé tedd a forró serpenyőbe, dobd melléjük a fokhagymát, és pirítsd 4-5 percen át.
- Majd a bőrös oldalukkal felfelé tedd át őket egy sütőtálba, locsold meg a zsiradék 2/3 részével, és tedd át a sütőbe.
- Süsd 15-18 percen át.
- A maradék fűszeres zsiradékra szedd rá a ceruzababot, és pirítsd 2-3 percig, majd szórd meg a maradék friss aprított citromfűvel.
- Tálaláskor locsold meg az ételt citrom vagy lime lével, és forrón tálald.
TIPP:
Nyugodtan készíts mellé egy kis burgonyapürét, ha a zöldséget kevésnek találod.

Szerző: Hadarik Rita