Főmenü Mini – Növényeink a tévében

Forrás: MTI Sajtóosztály/ Főmenü

Január első felében különleges látogatókat fogadtunk kertészetünkben: a Duna TV stábja érkezett hozzánk, hogy felvételt készítsenek a csatorna Főmenü Mini sorozatához.

A Főmenü egy 2020 karácsonyán indult gasztroműsor közismert vendégekkel és jobbnál jobb, otthon is elkészíthető ételekkel. Az első évad műsorvezető párosa, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész-rendező főként magyaros fogásokat tálalt a megszokottól kissé eltérő formában. A 2021 szeptemberében induló második évadban Széll Tamás partnere Böröcz Zsófia gasztromentor lett, az étlapon pedig szerepet kaptak az egészségtudatosabb ételek is.

Ehhez a nagy népszerűségnek örvendő sorozathoz kapcsolódik egy rövid kísérőműsor is, melyben Forró Bence műsorvezető egy-egy étel alapanyagának jár utána, és fő célja, hogy a nézők megismerhessék a legjobb hazai termékek előállításának körülményeit.

Nagy öröm számunkra, hogy a mi cserepes fűszernövényeink is bekerültek ebbe a kategóriába. Készséggel tettünk hát eleget a felkérésnek, hogy bepillantást engedjünk üzemünk működésébe, az itt zajló folyamatokba.

 

 

További blogbejegyzések

  • Önöknek ajánljuk…

    A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények. A Koronás Cukor weboldalán...

  • Aki a virágot szereti…

    Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...

  • Fűszer és csemege a Magyar Konyhában

    A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap