Rozmaringos, szezámmagos, halpogácsás burger
Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Nagy Sanya receptjét olvashatjátok.
How much is the fish? • Olcsó, de tényleg. Legalábbis ehhez a recepthez alig kell mennyiség és mégis jól fog belőle lakni 4 felnőtt.
Tessék több halat enni! Én most ebben a #böjtüzemód – ban rengeteget eszem (a minap például halkrémes melegszendvicset teszteltem, salátával, kicsit olyan, mint a Fish Pie – zseni!).
Ez most a rozmaringos szezámmagos halpogácsás burgerem, hozzá meg a mézes fokhagymás grapefruit relish. Bitang! Hétvégén csináljátok meg!
Rozmaringos, szezámmagos, halpogácsás burger
Elkészítés:
- A halfilét kézzel vagy késsel tépjük apró darabokra, adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a végén az apróra vágott friss rozmaringot és jól dolgozzuk össze.
- Vegyünk elő egy nagy pogácsaszaggatót (vagy ha hamburger formát) kanalazzuk bele a masszát és egyengessük el. Szedjük ki és forgassuk szezámmagba. A kész pogácsákat rakjuk hútőbe legalább 1 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka bent marad. Kevés olajban süssük kész aranybarnára őket.
- A relish: a lehártyázott grapefruitot nagyobb darabokra tépjük és 1 ek majonézen és a mézen kezdjük el lesütni, majd pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát és mehet még mellé friss rozmaring is. Maximum 5-10 perc az egész, közepes lángon. Hagyjuk kihülni.
Tetszőlegesen állítsuk össze a burgert. Ha viszont a majonézbe (4 ek) belenyomtok egy gerezd narancs levét és adtok hozzá egy csipetnyi cukrot és sót, elképesztőt dob majd az egészen!
#halburger #böjtüzemmód #frisszöld #reklám • friss zöldfűszer by Zöldpont ’98
Szerző: Nagy Sanya (Hódítás a konyhában)