Rozmaringos, szezámmagos, halpogácsás burger

Mi a Zölpontnál imádjuk, ha a fűszernövényeinkből valamilyen fantasztikus étel készül. Ezért megkértünk néhány kedves gasztroblogger barátunkat, hogy készítsenek valami különlegeset a fűszereink felhasználásával. Az alábbiakban Nagy Sanya receptjét olvashatjátok.

How much is the fish? • Olcsó, de tényleg. Legalábbis ehhez a recepthez alig kell mennyiség és mégis jól fog belőle lakni 4 felnőtt.
Tessék több halat enni! Én most ebben a #böjtüzemód – ban rengeteget eszem (a minap például halkrémes melegszendvicset teszteltem, salátával, kicsit olyan, mint a Fish Pie – zseni!).
Ez most a rozmaringos szezámmagos halpogácsás burgerem, hozzá meg a mézes fokhagymás grapefruit relish. Bitang! Hétvégén csináljátok meg!

Rozmaringos, szezámmagos, halpogácsás burger

Elkészítés:
  1. A halfilét kézzel vagy késsel tépjük apró darabokra, adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a végén az apróra vágott friss rozmaringot és jól dolgozzuk össze.
  2. Vegyünk elő egy nagy pogácsaszaggatót (vagy ha hamburger formát) kanalazzuk bele a masszát és egyengessük el. Szedjük ki és forgassuk szezámmagba. A kész pogácsákat rakjuk hútőbe legalább 1 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka bent marad. Kevés olajban süssük kész aranybarnára őket.
  3. A relish: a lehártyázott grapefruitot nagyobb darabokra tépjük és 1 ek majonézen és a mézen kezdjük el lesütni, majd pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát és mehet még mellé friss rozmaring is. Maximum 5-10 perc az egész, közepes lángon. Hagyjuk kihülni.
    Tetszőlegesen állítsuk össze a burgert. Ha viszont a majonézbe (4 ek) belenyomtok egy gerezd narancs levét és adtok hozzá egy csipetnyi cukrot és sót, elképesztőt dob majd az egészen!

#halburger #böjtüzemmód #frisszöld #reklám • friss zöldfűszer by Zöldpont ’98

Szerző: Nagy Sanya (Hódítás a konyhában)

További blogbejegyzések

  • Önöknek ajánljuk…

    A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények. A Koronás Cukor weboldalán...

  • Aki a virágot szereti…

    Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...

  • Fűszer és csemege a Magyar Konyhában

    A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap