Zöldpont blog
-
Önöknek ajánljuk…
A nyár utolsó hónapja kétségkívül a betakarítás, a tartósítás és befőzések időszaka, nem csoda hát, hogy lépten-nyomon ehhez a témához kapcsolódó cikkekbe botlunk. A hagyományos mellett már megjelentek a kicsit különlegesebb ízvilágra törekvő receptek is, és örömmel tapasztaljuk, hogy ezekben egyre többször kapnak szerepet a fűszernövények. A Koronás Cukor weboldalán...
Elolvasom -
Aki a virágot szereti…
Márpedig a virágot könnyű szeretni, hiszen az illatok, színek, formák megszámlálhatatlan variációja közt bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nem véletlen hát, hogy az emberiség történelmében mindig helyet kaptak valamilyen formában: legjelentősebb az esztétikai, díszítő funkciójuk, de a különböző kultúrák hétköznapi vagy akár vallási jelképeiként, valamint a gyógyászatban és a szépségápolásban...
Elolvasom -
Fűszer és csemege a Magyar Konyhában
A tavasz újabb örömteli eseményt tartogatott számunkra: a Magyar Konyha áprilisi számában, a Magyar Ízek rovat hasábjain ugyanis lehetőséget kaptunk kertészetünk bemutatására, mesélhettünk termékeinkről, történetünkről, terveinkről. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken: https://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/fuszer-es-csemege
Elolvasom -
Bocus d’Or Europe 2022 döntő
2021 őszén már beszámoltunk a Bocus d’Or elődöntőjéről és arról, hogyan járultak hozzá termékeink a versenyzők munkájához. A történet azonban itt még nem ért véget, hiszen tudtuk, hamarosan újabb nagyszabású esemény részesei lehetünk. 2022. március 22-én a HUNGEXPO területén ugyanis a szakmai látogatók részére megnyitotta kapuit a SIRHA Budapest 2022...
Elolvasom -
Főmenü Mini – Növényeink a tévében
Január első felében különleges látogatókat fogadtunk kertészetünkben: a Duna TV stábja érkezett hozzánk, hogy felvételt készítsenek a csatorna Főmenü Mini sorozatához. A Főmenü egy 2020 karácsonyán indult gasztroműsor közismert vendégekkel és jobbnál jobb, otthon is elkészíthető ételekkel. Az első évad műsorvezető párosa, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész-rendező...
Elolvasom -
Az Év Honlapja 2021
A 2021-es évet egy számunkra igazán megtisztelő és örömteli eseménnyel zártuk: a nem olyan régen létrehozott honlapunk „Agrár” kategóriában elnyerte „Az Év Honlapja” díjat. A pályázatot 2000-ben indította a Magyar Marketing Szövetség azzal a céllal, hogy különböző kategóriák szerint minden évben megtalálja és bemutassa a legkiválóbb hazai fejlesztésű honlapokat. A...
Elolvasom -
Termékeink a Bocus d’Or-on
Nemrég óriási élményben volt részünk: lehetőségünk nyílt részt venni a Bocus d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar elődöntőjén, mely október 21-én került megrendezésre a Hungexpo területén. Termékeink fontos feladatot kaptak: a METRO zöldségpiacán segítették a versenyzőket, akik a kötelezően előírt alapanyagok mellé innen válogatták ki a számukra szükséges egyéb hozzávalókat. A két...
Elolvasom -
Kertészetünk a Kertészet és Szőlészet címlapján
Októberben a Kertészet és Szőlészet hetilap 2021/41 számában adtunk interjút a cég lassan már három évtizedes történetéről, folyamatosan újuló termékeinkről, és egy jó csapat fontosságáról. Olvassa el cikkünket Harminc éve kínálnak zöldfűszereket »
Elolvasom -
Mikrozöldek – Az apróságokban rejlő erő
Az utóbbi években az egészségtudatos táplálkozás iránti igény megnövekedett, ennek következtében pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a termékek, melyek nem csak az egészségünk megőrzésében segítenek, hanem emellett finomak, esetleg még esztétikai élményt is nyújtanak.A nem túl régen felfedezett mikrozöldek mindezen tulajdonságokkal egyszerre rendelkeznek. Mit nevezünk mikrozöldnek? Ezeket a „mikrozöldségnek”...
Elolvasom